Cito-training

Cito-uitslagen met een niveau die écht bij de leerlingen passen: dat bereiken we samen. Luzac staat klaar staat klaar voor een samenwerking met u en uw school, waarmee we samen ervoor zorgen dat leerlingen met extra zelfvertrouwen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

De Cito-toets; een spannend moment waar veel van afhangt. Ook al is een Cito-toets de graadmeter voor wat een kind kan, de uitslag valt nog wel eens onterecht tegen. Omdat een leerling net slordig is, erg veel moeite heeft met deelsommen of faalangst heeft, bijvoorbeeld. Een Cito-training kan dan, als aanvulling op uw lessen, een goede ondersteuning bieden.

Wat is een meerwaarde van een Cito-training?

De leerlingen krijgen de inzichten en vaardigheden die een mooie aanvulling vormen op wat ze tijdens de lessen leren. Tijdens de intake en met een instaptoets stelt de onderwijscoach vast wat de leerling nodig heeft. Waar heeft de leerling veel moeite mee? Is dat begrijpend lezen, woordenschat of plussommen?  Daarna gaan de leerlingen samen met hun coach aan de slag. 

Soms gaat het niet om moeite met één toetsonderdeel, maar om onzekerheid of faalangst. Voor deze leerlingen hanteren de coaches een andere aanpak. Het doel is namelijk leerlingen het vertrouwen geven dat ze het wél kunnen. Tijdens de Cito-trainingen ervaren de leerlingen geen toetsdruk en kunnen ze samen met de coach door de vragen lopen. De leerlingen ontdekken wat ze kunnen. En dat vertrouwen nemen ze mee naar hun Cito-toets. 

Hoe ziet een Cito-training eruit?

Elke trainingsdag begint met formatief evalueren. Begrijpt de leerling de materie nog steeds? Zo weten we zeker dat de leerling progressie boekt. Vervolgens gaat de onderwijscoach verder op het volgende onderdeel. Ze oefenen, totdat de leerling de materie echt begrijpt en weet hoe hij of zij een vraag of tekst moet lezen.  

De trainingen zijn niet alleen leerzaam, maar ook nog eens leuk! Deze worden namelijk gevuld met een leuke afwisseling tussen uitleg, filmpjes, interactie en taal- en rekenspelletjes. 

Tarieven

Wij bespreken graag uw wensen waarna wij een tarief op maat zullen opstellen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact met ons op

Mirjam Berkenbosch - Veraar
Mirjam Berkenbosch – Veraar

Meer informatie

Wilt u weten wat Luzac voor uw school kan betekenen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Om u beter te kunnen adviseren kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen.

Het privacy statement van Luzac is van toepassing op dit formulier.